• Начало
  • Какво означават някои от иконите върху етикета за грижа, прикрепен към спалното ви бельо?
Какво означават някои от иконите върху етикета за грижа, прикрепен към спалното ви бельо?
Категория: Новини

Какво означават някои от иконите върху етикета за грижа, прикрепен към спалното ви бельо?

30.09.2021

Какво означават някои от иконите върху етикета за грижа, прикрепен към спалното ви бельо?

Тези икони се наричат ​​символи за грижа при пране. Докато някои етикети за дрехи - или в този случай за спално бельо - имат писмени инструкции, повечето етикети включват поне няколко от тези икони.

Символите за грижа при прането са съкратени инструкции как да перете и подсушавате спалното си бельо

Измиващите символи са изобразени като вана, пълна с вода. Тези символи ви казват настройката на пералната машина и идеалната температура на водата за спално бельо и дали можете да добавите белина при пране.

Иконата на вана с голям „X“ отпред 

Това обикновено означава, че тъканта трябва да бъде химически почистена, вместо да се пере в пералня.

Икона на вана с ръка вътре

Движението на пералната машина може да е твърде грубо за някои тъкани. Измиването на ръка е по-добър метод за почистване на някои тъкани, включително вълна и коприна.

Температура на водата

Подходящата температура на водата при пране варира в зависимост от материята. Повечето материи се изпират най-добре в студена вода, особено деликатните, като коприна. По-високите температури са по-добри за по-трайни тъкани, включително памук и лен. Символът за „пералня“ е вана, пълна с вода. Нивото на температурата е представено с броя точки в иконата на ваната.

Студена вода

За студена вода, иконата на пералнята ще има една черна точка в средата. Температурата трябва да бъде 30 градуса. Студената вода е по-добра за премахване на петна от спалното ви бельо, тъй като топла или гореща вода може да остави петното и дори то да стане по-голямо. Тъмно оцветените и деликатни материи се измиват по-добре в студена вода. Студената вода няма да доведе до преливане на цветовете в други тъкани и също така няма да повреди деликатните, като вълна.

Хладка вода

Цикълът на изпиране с хладка вода се символизира от две черни точки, като температурата на водата достига до 40 градуса. Хладката вода е най-подходяща за плетени материи, като памучно трико, защото топлината може по-добре да проникне във влакната, за да премахне замърсяванията.

Гореща вода

Три черни точки представляват горещата вода. Това ниво на топлина е едно от най-високите с температура при пране от 60 градуса. Въпреки, че съществува по-висок риск от свиване, горещата вода е добра, ако се опитвате да изперете и дезинфекцирате на 100% спалното си бельо.

 

Прочетете още: Как да изберете детско спално бельо?