• Начало
  • Как да поддържате спалнята си хладна през лятото
Как да поддържате спалнята си хладна през лятото
Категория: Новини

Как да поддържате спалнята си хладна през лятото

05.07.2021

Как да поддържате спалнята си хладна през лятото

Лятото е времето, в което дните са дълги и горещи, а вечерите къси и задушни. За да успеете да си отпочинете качествено се нуждаете от наистина прохладно спално помещение. 

Подбрали сме няколко съвета за по-прохладно спално помещение през летните вечери, които ще ви осигурят продължителен и пълноценен сън:

Използвайте леки одеяла.

Когато летните температури започнат да се покачват, плътното спално бельо е последното нещо, от което се нуждаете. Заменето го с леки и олекотени одеяла, произведени от 100% памук в светла цветова гама. 

Преминете към леки памучни чаршафи.

За прохлада през нощта, комфортен и пълноценен сън постелете леглото си с леки, 100% памучни чаршафи. Те ще ви осигурят необходимия уют, за който копнеете нощем. 

Купете си вентилатор.

Ако жадувате за прохладен летен бриз, но не искате да пускате климатика, който със сигурност ще увеличи и разходите ви за ток, купете си малък вентилатор. Вентилаторът ще ви осигури полъхът, чрез който спалното ви помещение ще се охлади. Насочен към леглото или с включена въртяща функция.

Използвайте олекотена завивка.

Когато температурите се покачат, сънят под плътна завивка става мираж. Олекотената завивка с малко пълнеж всъщност може да ви охлади. Пълнежът се равнява на измерването на перата, съдържащи се в завивката. Олекотените завивки обикновено съдържат повече пера, отколкото пух - перата са по-малко изолиращи и много дишащи, което ги прави отличен избор през летните месеци. 

 

Прочетете още: Не губете съня си заради потенето през нощта