• Начало
  • Ползите и красотата, които биха внесли растенията в спалнята ни
Ползите и красотата, които биха внесли растенията в спалнята ни
Категория: Новини

Ползите и красотата, които биха внесли растенията в спалнята ни

15.04.2021

Ползите и красотата, които биха внесли растенията в спалнята ни

Спалните растения могат да направят нещо повече от това просто да бъдат красив акцент в помещението, в което спим.

Растенията в спалнята могат да бъдат изключително полезни за здравето ни. Също така могат да повишат настроението ни, да повишат креативността ни, да намалят нивата на стрес, да увеличат производителността ни, да филтрират естествено замърсителите на въздуха и други.

Много от нас не осъзнават колко важно е качеството на въздуха. Често изолацията, боята и мебелите в домовете ни могат да замърсят въздуха в помещенията ни с токсини. За да пречистим въздуха в дома ни, трябва да помислим за добавяне на растения. Растенията могат да абсорбират вредни газове през порите в листата си, филтрирайки и почиствайки въздуха, който дишаме всеки ден.

Трябва ли да държим растения в спалнята?

Въпреки положителните ползи от растенията на закрито, има различни мнения, когато става въпрос за поддържане на растения в спалнята: вредни срещу полезни. Някои хора вярват, че това може да е вредно, тъй като растенията могат да дишат, както хората, отделяйки въглероден диоксид през нощта като обратен отговор на фотосинтезата, но хората и домашните любимци произвеждат повече въглероден диоксид от растенията.

Въпреки страховитите истории, въглеродният диоксид всъщност е относително безвреден в малки количества. Именно братовчедът на въглероден диоксид, въглеродният оксид е изключително опасен и може би там, където възниква идеята, че няколко стайни растения ще ви причинят задушаване от въглероден диоксид. В крайна сметка, отговорът на въпроса “Трябва ли да държим растения в спалнята?” е категорично „да“. Растенията са чудесни за спалнята ни.

Кое е най-доброто растение за спалня?

Най-доброто растение за спалня за вас ще зависи от това какво търсите в дадено растение. Ако търсите растение, което филтрира въздуха в помещенията дори през нощта, помислете дали да не добавите растението Алое вера в спалнята си. Ако търсите растение, което премахва неприятните миризми, както и да пречиства въздуха, изберете Златния потос. Сравнете ползите за здравето и съветите за грижи, за да изберете кое растение за спалня е най-подходящо за вас.

 

Прочетете още: Идеи за удобни, модерно изглеждащи и функционални гардероби