• Начало
  • Спалното бельо и подходящата възглавница са от значение
Спалното бельо и подходящата възглавница са от значение
Категория: Новини

Спалното бельо и подходящата възглавница са от значение

16.03.2021

Спалното бельо и подходящата възглавница са от значение

Бъдете честни и отговорете на въпроса: Знаете ли изобщо на колко години е възглавницата, на която спите? Задавали ли сте си този въпрос? Ако отговорът ви е отрицателен, със сигурност не сте само вие. 

За пълноценен сън е важно да направите, така наречения „одит на спалнята“.

Отделете си време и преценете дали всеки един спален артикул, който ползвате, все още ви служи добре. За да подобрите качеството на съня си и да избегнете нежелано събуждане през нощта, породено от дискомфорт, е време за промяна.

Нещата, на които трябва да обърнете внимание са чаршафите, завивките и възглавницата. Чаршафите и завивките е препоръчително да бъдат от естествени и дишащи материи. Възглавницата също трябва да ви бъде удобна и от естествена материя. За големина, височина, твърдост или мекота вече е въпрос на индивидуалност и предпочитание. Единственото важно тук е да няма дискомфорт, болки във врата и тялото, заради неудобна, или неподходяща за вас възглавница.

Повечето хора, забързани в своето ежедневие не се замислят за своята среда на сън, докато не загасят осветлението, не си легнат и не осъзнаят, че не им е напълно удобно и комфортно в тяхното собствено легло. След това отсядат в хубав хотел и осъзнават колко удобно може да бъде едно легло. 

Спалното бельо на леглото ви е нещо повече от просто чаршафи, калъфки и завивки. Неподходящият чаршаф, който се изплъзва от матрака, може да ви накара да се събудите няколко пъти през нощта, както и неудобната стара възглавница, на която спите.

И да се върнем обратно към въпроса свързан със старата възглавница: Наистина ли трябва да купуваме нова възглавница всяка година? Отговорът на този въпрос е един: Да! 

Ако искате комфорт в спалнята, пълноценен сън и да избегнете събуждане през нощта, обърнете внимание на спалното си бельо и удобството на възглавницата, на която спите.

 

Прочетете още: Начини за заспиване при събуждане през нощта