• Начало
  • Съвети за по-уютна спалня
Съвети за по-уютна спалня
Категория: Новини

Съвети за по-уютна спалня

18.03.2021

Съвети за по-уютна спалня

Прекарваме около 1/3 от деня си в спалнята. Всеки ден започва и завършва с гледка от леглото ни. Така че си струва да отделите малко допълнително време, за да направите спалнята, в която спите, комфортно място.

Ето няколко съвета, които ще внесат уют:

Използвайте цвят, за да направите пространството по-спокойно.

Според интериорни дизайнери е добре да използваме топли, неутрални цветове - от светли до средни тонове. Може да бъдат сиво, бежово и кафяво. Тези цветове осигуряват спокоен, но не скучен фон, който лесно може да се затопли или охлади с допълнителни аксесоари през различните сезони.

Добавете топли, естествени материали, където е възможно.

Дърво, лен, ратан, ракита, камък, вълна - всичко това придава уют на спалнята. Използвайте ги свободно, където е възможно. Избягвайте големи елементи, направени с отразяващи метали и пластмаси, тъй като те няма да внесат необходимия уют. Малките метални или пластмасови акценти, като мебелни крачета или копчета могат да бъдат добър акцент в интериора.

Направете спалнята си наистина тъмна за спане.

Добре направените, затъмняващи завеси са от съществено значение за пълноценен сън. Препоръчваме ви да използвате двуредни завеси. Едните да са тънки - дневни завеси, а другите плътни - нощни завеси.  

Използвайте удобни килими.

Първата стъпка, която правите всяка сутрин, ставайки от своето легло е важна за започването на деня. Хубаво е да се събуждате с приятно усещане за допир. Препоръчваме ви килим, който да бъде мек и по възможност от естествена материя. Ако е и от лесно почистващите се, още по-добре.

Направете осветлението подходящо за спалнята си.

Осветлението отгоре е ненужно ярко за спалнята, където сънят е от първостепенно значение. Или поставете осветителното тяло на димер, или го махнете нацяло. Вместо надземна светлина, използвайте различни по-малки лампи, настроени на различни височини, за да осигурите текстура на светлината. Използвайте крушки с ниска мощност, за да разсейвате светлината в цялата спалня за максимален уют.

 

Прочетете още: Спалното бельо и подходящата възглавница са от значение