Цветовете в спалнята
Категория: Новини

Цветовете в спалнята

29.04.2021

Цветовете в спалнята

Психологията на цветовете ни учи, че цветовете, които ни заобикалят, имат различно въздействие върху нашето поведение и настроение.

Всички ние имаме някакъв вроден смисъл за тази концепция: Каква емоция изпитвате, когато видите червения цвят? Какво ще кажете за синьото?

Прилагането на принципите на цветната психология към декорацията на дома, ви позволява да създадете идеалното пространство за всеки повод, дори и за съня.

Цветове и техните ефекти върху съня:

Проучване изследва как цветът на нашите спални помещения влияе върху качеството на съня. Изследователите са анализирали над 2000 спални помещения по целия свят, за да определят кои цветове помагат и кои пречат на съня.

Ето и някои от цветовете, които решихме да споделим с вас в тази статия:

Кафяв

За много от нас, които избират по-неутрални цветови палитри, кафявото се превърна в основен елемент за спално помещение. Принципите на цветната психология твърдят, че кафявото обаче създава мрачно усещане и е свързано с тъга и по тази причина е лош цвят, който влияе върху качеството на съня. Продължителността на съня в спалня с преобладаващ кафяв цвят е 6 часа 5 минути.

Сиво

Сивият цвят е друг неутрален фаворит. Но сивите нюанси също са мрачни и депресиращи. Въпреки, че не искате декорът на спалнята ви да е прекалено стимулиращ, настроенията, възпитани от сивите нюанси, далеч не са успокояващи. Продължителността на съня в спалня с преобладаващ сив цвят е 6 часа 12 минути.

Зелено

Зелените спални помещения могат да бъдат еднакво приятни и да означават комфорт и релаксация. Цветове като на маслина са чудесни възможности за тези от нас, които предпочитат зеленото пред синьото. Продължителността на съня в спалня с преобладаващ зелен цвят е 7 часа 36 минути.

Жълто

Жълтото е топло и утешително. На много от нас им е по-лесно да се отпуснат в жълтите стаи. Не забравяйте да избягате от основните цветове, а вместо това изберете по-мек нюанс на жълтото. Продължителността на съня в спалня с преобладаващ жълт цвят е 7 часа 40 минути.

 

Прочетете още: Ползите и красотата, които биха внесли растенията в спалнята ни