• Начало
  • Чаршафи, подходящи за хора с алергии
Чаршафи, подходящи за хора с алергии
Категория: Новини

Чаршафи, подходящи за хора с алергии

05.08.2021

Чаршафи, подходящи за хора с алергии

Това, че страдате от алергии, не означава, че трябва да страдате от липса на качествен и пълноценен сън.

Производителите на спално бельо са наясно, че на пазара задължително трябва да присъстват чаршафи, подходящи за хора с алергии, които също така са изключително чувствителни към мухъл и акари. Затова те трябват да бъдат на достъпна и добра цена.

Най-популярните материи, от които се произвеждат хипоалергенни чаршафи са коприна, бамбук, тенсел и памук. Те са препоръчителни за хора, страдащи от алергии, както и за останалите, които държат на качествено спално бельо и изключителен комфорт в спалнята.

Нека разгледаме различните видове материи:

Коприна

Тази изключително мека материя не само се бори с алергените, но и успокоява чувствителната кожа. Коприната е правилният избор за хора с алергии. Тя е естествено създадена, за да предпазва от прахови акари.

Бамбук

Все по-популярни на пазара са бамбуковите чаршафи. Освен това те се наричат още влагоуловителните, заради бамбукови растителни влакна, от които са създадени. Намаляването на влагата възпрепятства растежа на мухъл и разпространението на прахови акари.

Тенсел

Чаршафите от тенсел са от дървесната целулоза от евкалиптови дървета, които се отглеждат в специални ферми. Влакната на тези чаршафи, подобно на бамбуковите, работят за отвеждане на влагата, която от своя страна се бори с микробите, бактериите и вътрешните алергени. Чаршафите от тенсел са естествено меки и издръжливи, но са малко по-скъпи, поради сложния процес, използван за производството им.

Памук

Класическите чаршафи от органичен памук са дишащи, така че влагата не се улавя и алергените не могат да оцелеят. Тъй като памукът е толкова популярен материал, има различни видове памук, които влияят на качеството на чаршафите. Късият щапелен памук не е толкова гладък или издръжлив като щапелен или изключително дълъг щапелен памук, така че не забравяйте да обърнете внимание на това преди покупката им.

 

Прочетете още: Как да изперете завивката си в 5 лесни стъпки