Историята на Никол

Nicole Taneff
Здравейте,

казвам се Николета Танева и още от малко момиче усещах влечение към света на дизайна и по-точно към света на интериорния дизайн. След известно време привличането се превърна в страст, която в резултат ме накара да се опитам да осъществя една моя смела мечта - да създам своя собствена марка с продукти за интериора. Но не каквато и да е марка, а такава, която да притежава необходимите фактори, за да спечели дори мен като клиент.

Така се създаде бранда ‘Nicole Taneff’ - с този проект рискувах много ресурси, труд, емоции и време. Но съдейки по страхотните отзиви на моите клиенти, рискът си заслужаваше напълно!

Само две години след създаването, Nicole Taneff направи хиляди клиенти щастливи. Тези клиенти занесаха част от мен в домовете си!

Вдъхновена от великия дизайнер Dieter Rams аз винаги разчитам на следните принципи:

Добрият дизайн прави продукта полезен

Продукт се купува, за да се използва! Той трябва да отговаря на определени критерии, не само функционални, но и психологически и естетически. Добрият дизайн подчертава полезността на продукта, като същевременно пренебрегва всичко, което би могло да го отклони.

Добрият дизайн е естетичен

Естетичното качество на продукта е неразделна част от неговата полезност, тъй като продуктите, които използваме всеки ден, влияят на човека и на нашето благосъстояние. Но само добре изпълнените продукти могат да бъдат красиви.

Добрият дизайн е ненатрапчив

Продуктите, изпълняващи дадена цел, са като инструменти. Те не са нито декоративни предмети, нито произведения на изкуството. Следователно техният дизайн трябва да бъде едновременно неутрален и сдържан, за да остави място за самоизразяване на потребителите.

Добрият дизайн е честен

Това не прави продукта по-иновативен, мощен или ценен, отколкото е в действителност. Той не се опитва да манипулира потребителя с обещания, които не могат да бъдат спазени.

Добрият дизайн е дълготраен

Той избягва да бъде модерен и следователно никога не изглежда остарял. За разлика от модерния дизайн, той трае много години - дори в днешното общество за изхвърляне.

Добрият дизайн е задълбочен до последния детайл

Нищо не трябва да бъде произволно или оставено на случайността. Вниманието и точността в процеса на проектиране показват уважение към потребителя.

Добрият дизайн е екологичен


Дизайнът има важен принос за опазването на околната среда. Той спестява ресурси и минимизира физическото и визуално замърсяване през целия жизнен цикъл на продукта.

Добрият дизайн е възможно най-малко дизайн


По-малко, но по-добре - защото се концентрира върху основните аспекти, а продуктите не са обременени с несъществени неща. Обратно към чистотата, обратно към простотата.


Основната ми цел е доволни клиенти усетили поне малка част от страстта, която влагам в продуктите си.

Вярвам, че дизайна е начин на мислене - не просто работа. Обожавам работата си и бих искал да благодаря на всички мои клиенти, които подкрепят това, което обичам да правя - създаване на продукти за по-добър живот.

Благодаря Ви.
Николета Танева